Veel gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen over de producten van WoodFix. Staat jouw vraag hier niet tussen, neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

De gereedschappen van het Knoestvuller systeem zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. Zo hebben de Knoestvuller pistolen een speciaal voor deze sticks ideale ingestelde werktemperatuur van 160 – 170°C. Voor een optimaal resultaat voor de reparatie bevelen wij dan ook ten zeerste deze pistolen aan. De Knoestvuller sticks hebben een diameter van 12mm waardoor ze eventueel ook in een regulier lijmpistool te gebruiken zijn. Alleen worden deze vaak te heet waardoor het vulmiddel gaat “koken” en er luchtbelletjes in de reparatieplek kunnen ontstaan. Het is dus van belang dat het een kwalitatief, regelbaar pistool betreft.

De Knoestvuller is geschikt voor elk type (hard)hout. Het is perfect voor allerlei soorten reparaties, zoals knoesten, scheuren of hoekreparaties. Het kan ook gebruikt worden om schroeven te bedekken. De Knoestvuller is daarnaast ook zeer geschikt om bekistingen te repareren.

Er zijn een paar handigheden om lange, diepe scheur of beschadiging in hout te repareren:

1. Schuur het hout voor 90-95% voordat je met de reparatie begint,

2. vul de reparatie voor 2/3e met Knoestvuller en

3. als dat droog is vul het laatste 1/3e van de beschadiging. Koel het met het koelblok,

4. snij het overtollige Knoestvuller af en

5. schuur de reparatie.

Er zijn een aantal opties om de kleuren te veranderen. We raden de volgende opties aan:

1. Gebruik verschillende pistolen. Dit is de makkelijkste manier om verschillende kleuren te gebruiken.

2. Gebruik de Sticksaver. Dit is een handig hulpmiddel om kleinere sticks in te maken, zodat het vervangen kan worden voor de nieuwe kleur. Opmerking: we adviseren om zoveel mogelijk de reparaties uit te voeren in dezelfde kleur, zodat het veranderen van kleur tot een minimum wordt beperkt.

Jazeker. De Knoestvuller is uitermate geschikt voor reparaties welke worden geschuurd met zowel hand- als industriële schuurmachines. Het beste en meest professionele resultaat wordt behaald met onder andere brede riem schuurmachines.

Ja, dat is mogelijk. De knoestvuller is in korrel vorm perfect voor semi- en volautomatische machines. We hebben goede ervaringen met onder andere de machines van Wintersteiger. Het werkt goed met de Knoestvuller en geeft een mooi eindresultaat.

Zodra de reparatie is gevuld en het overtollige vulmiddel is weggesneden, is het klaar om geschuurd te worden. Het schuren is erg belangrijk, zodat het goed de nabehandeling opneemt. Elke nabehandeling is mogelijk, mits de oppervlakte eerst goed geschuurd is. Het beste is om het hout is voor 90% te schuren, voordat je met de reparatie begint. Zodra je de reparatie hebt gevuld en het overtollige vulmiddel hebt weggesneden met het snijblok, kan de overige 10% geschuurd worden. Zorg ervoor dat je het in een vloeiende beweging schuurt, zodat de reparatie kan ‘ademen’ terwijl het geschuurd wordt.

Jazeker. Het is daarbij wel belangrijk dat het vulmiddel eerst geschuurd wordt, zodat dit de olie, beits of andere nabehandeling kan opnemen. Nabehandeling met beits kan in sommige gevallen wat lastig zijn, omdat dit een meer speciale techniek kan vereisen. Indien dit van toepassing is, kunt u altijd contact met ons hierover opnemen.

Knoestvuller krimpt niet, mits het op de juiste manier is toegepast. Het is belangrijk om de knoestvuller goed af te laten koelen met het koelblokje, voordat je het overtollige vulmiddel verwijdert. Een van de grote voordelen van de Knoestvuller is dat het niet krimpt, ook niet na langere tijd. Uiteraard zal de Knoestvuller bij extreem grote temperatuurverschillen wel iets gaan uitzetten, dan wel krimpen. Uit ervaring blijkt dat hier alleen sprake van is bij grote reparaties en niet bij standaard reparaties. Een ander voordeel van de Knoestvuller is dat je direct resultaat hebt van de reparatie. Het zal normaal gesproken niet krimpen.

De Knoestvuller is flexibel, sterk en gifvrij. Allerlei soorten lastige reparaties kunnen binnen enkele seconden gerepareerd worden. De Knoestvuller is in 1992 door Wood Repair by Boegh Consult ontwikkeld en is een zeer uniek houtreparatie product.

Ja dat kan, want de Knoestvuller is geschikt voor binnen en buiten gebruik. De Knoestvuller wordt in diverse klimaten gebruikt, van Rusland tot Zuid-Afrika en van Groenland tot Israël.

De Knoestvuller heeft het IOS-MAT-0054 certificaat van IKEA. Het is getest op Bisfenol A (BPA), Cadmium, lood, organotin verbindingen en Ftalaten CPSC. Hieruit is gebleken dat de Knoestvuller duurzaam is en geen schadelijke stoffen bevat voor gebruiker en/of milieu.

Als je de Knoestvuller in je reparatie hebt toegepast en er zitten luchtbellen in, dan kan dit de veroorzaakt zijn door de volgende factoren:

1.      De temperatuur van het pistool is te hoog, zodat het gaat koken. Het is belangrijk om de aanbevolen temperatuur op te volgen.

2.   Als de Knoestvuller te lang is blootgesteld aan lucht, kan er vocht in de sticks komen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de verpakking na gebruik goed te sluiten.

Er zijn diverse redenen waarom de knoestvuller de voorkeur heeft boven epoxy:

1.      Knoestvuller blijft flexibel en werkt met het hout mee. Het blijft in het hout en zal niet gaan barsten.

2.      Knoestvuller is niet giftig. Het is duurzaam voor het milieu en gebruiker.

3.      Het is probleemloos na te behandelen met olie, lak, verf of beits.

4.      Het is klaar voor gebruik, dus mixen is niet nodig.

5.      De Knoestvuller droogt binnen enkele seconden.

6.      De Knoestvuller is UV – bestendig.

7.      De reparatie is sneller klaar.

De E800 is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Het heeft een buitengewone waterbestendigheid zodra de vuller uitgehard is. Dit zorgt ervoor dat het goed geschikt is voor buiten reparaties, zoals reparaties in ramen en deuren. De E800 pasta vuller is zelfs waterbestendig zonder nabehandeling.

De E800 kan, zodra het is uitgehard, heel goed worden nabehandeld met olie, lak, beits, verf, wax etc..

Nee, dat is niet nodig. De E800 is gifvrij en bestaat uit water met minerale componenten. Het is daarom niet nodig om handschoenen of  masker te gebruiken. Het is ongevaarlijk voor milieu en gebruiker.

De E800 is gifvrij en direct klaar voor gebruik. Het is op waterbasis en tegelijkertijd waterbestendig. Hierdoor is het ideaal voor buitengebruik. Het is fijnkorrelig van structuur en daarom soepel te verwerken.

De E800 is een hoge kwaliteitspasta welke geschikt is voor diverse houtreparaties. Het is waterbestendig, dus ideaal voor binnen- en buitengebruik. Reparaties tot 6mm kunnen in één keer zonder krimp gevuld worden.

Jazeker, het is mogelijk om eigen kleuren te maken met de verschillende kleuren poeder vulmiddel. Er zijn 8 beschikbare kleuren die onderling gemengd kunnen worden om zo de gewenste hout- of knoestkleur perfect te benaderen.

Ja, het is mogelijk om kleurstof toe te voegen, als je je eigen op maat gemaakte poeder vulmiddel wenst. Gebruik de witte Poeder Vulmiddel als basis om te mixen met de kleurstof.

Als het vulmiddel op de juiste manier -volgens de richtlijnen- is gemengd, zal het niet gaan krimpen. De juiste verhouding is 3:1 (poeder : water). Zodra je achteraf nog water toevoegt aan het vulmiddel, zal dit de kwaliteit teniet doen en kan het vulmiddel gaan krimpen.

Er zit geen houdbaarheidsdatum op het ongemengde B2 poeder vulmiddel. Zolang het niet gemengd is met water, kan het voor zeer lange tijd bewaard blijven. Uiteraard is het wel van belang van dat het vulmiddel beschermd is tegen water of ander vocht.

Poeder verharder is erg handig, als de reparatie extra stevigheid vereist. Het is niet noodzakelijk bij het vulmiddel, maar zodra er een extra stevige reparatie nodig is, dan is de verharder een perfecte oplossing. Als je de reparatie wilt borstelen, dan raden we ook aan om de verharder te gebruiken. Dit zorgt voor een betere hechting.

Als je de open tijd van het B2 vulmiddel te kort vindt, dan is de P340 poeder vulmiddel een betere optie. De kwaliteit is hetzelfde, maar de droogtijd is aanzienlijk langer. Neem contact met ons op voor meer informatie over het P340 poeder vulmiddel.

Als je de droogtijd erg lang vindt duren, dan is het B3 poeder vulmiddel een betere optie. De B3 heeft dezelfde kwaliteiten als de B2, maar de droogtijd is aanzienlijk korter. Aangezien de droogtijd korter is, is de open tijd ook korter.

Als er barsten in de reparatie zitten, nadat het B2 vulmiddel is opgedroogd, dan komt dit omdat er teveel water is gebruikt bij het mengen. Zorg ervoor dat het volgens de richtlijn 3:1 (poeder : water) vermengd wordt. Voor grotere reparaties is het handig om de verharder toe te voegen om een extra sterk vulmiddel te verkrijgen.

Er zijn diverse manieren om de beschadiging in het hout te vullen. Om de pasta vuller op een juiste manier te gebruiken, is het van belang om te zorgen voor een 25-45 graden hoek zodra je de vuller met een spatel aanbrengt. Het zorgt ervoor dat de vuller iets boven de reparatie uitsteekt en zal daardoor niet inkrimpen zodra het opdroogt. Zorg ervoor dat het niet te vlak met het hout gevuld is.

Nee, het is niet mogelijk om het vulmiddel aan te lengen met extra water. Zodra je het poeder vulmiddel gebruikt is het belangrijk om in te schatten hoeveel je nodig hebt voor gebruik. Als je erachter komt dat er meer vulmiddel nodig is voor de reparatie, dan raden we je aan om een nieuwe mix te maken. Meer water toevoegen zal de kwaliteit van het vulmiddel teniet doen. Het kan vervolgens gaan scheuren of barsten. In dat geval is het beter om opnieuw te beginnen en een nieuwe mix te maken. Een uitzondering op deze regel is als je het binnen 5 minuten na het mixen nog toevoegt. Dan is het nog mogelijk om nog wat water toe te voegen. Na deze tijd is het echter niet meer mogelijk.

Jazeker. Het poeder vulmiddel kan worden nabehandeld met olie, beits, lak, verf etc. zodra de vuller is uitgehard.

© Copyright 2020 WoodFix, All Rights Reserved | KvK 64562026 | BTW NL002121837B27


Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden.
Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Onze website gebruikt cookies en scripts van Google om je gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om Social Media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wil aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kun je jouw instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacy statement.


WoodFix gebruikt cookies wanneer je bijvoorbeeld een product in de shoppingbag plaatst, iets op een bewaarlijst zet, of wanneer je een account aanmaakt of inlogt. Deze cookies zijn technisch vereist om de webwinkel of website te laten functioneren. Zonder deze cookies kan onze webwinkel/website niet getoond worden, vandaar dat je deze cookies niet kunt uitzetten.

Decline all Services
Accept all Services