De WoodFix Knoestvuller

De beste oplossing voor diverse houtreparaties: flexibel, sterk en duurzaam tegelijk.

Dit vulmiddel is erg makkelijk in gebruik. Met dit systeem kan op een eenvoudig en snelle manier scheuren, beschadigingen en open knoesten gerepareerd worden. Het product kan zelfs gebruikt worden op randen en hoeken van hout.

Knoestvuller is geschikt voor alle soorten houten objecten, zoals vloeren, meubelen, ramen enzovoorts. Het is zelfs een goed en snel reparatiemiddel voor bekistingen. Er zijn vele voordelen bij het gebruik van dit product. Allereerst het prachtige resultaat. Als de juiste kleur wordt gebruikt, dan is de reparatieplek nauwelijks terug te vinden. Of het wordt juist als accent gebruikt. Het vulmiddel is zonder problemen na te behandelen met olie, lak, verf en zelfs met beits.

Het vinden van de juiste kleur is eenvoudig. We hebben verschillende mooie kleuren die bij de meeste houtsoorten passen. Het assortiment blijft up-to-date met de nieuwste trends.

De knoestvuller is zeer duurzaam en van goede kwaliteit. De vuller is gemaakt van polyamide en zal jarenlang meegaan. Het is flexibel, krimpt niet(!) en werkt met het hout mee. Dit maakt dat het geschikt is voor zowel binnen- als buiten gebruik.

Hoe werkt het?

Knoestvuller is in vaste vorm een polyamide stick met een diameter van 12mm. Het wordt eenvoudig aangebracht met het BCD hotmelt pistool.

Doseer eenvoudigweg het vloeibaar geworden middel in de reparatie plek, druk voor een paar seconden met het koelblok, snijdt het overtollige vulmiddel weg en – klaar! Nu is het gereed voor verdere afwerking.

De gereedschappen die we aanbevelen zijn speciaal voor deze toepassingen gemaakt. Ze zijn hittebestendig en daardoor bestand tegen de hoge temperaturen van het hete, vloeibare vulmiddel.

Gereedschap

We adviseren dit speciale gereedschap om snel en gemakkelijk knoesten te repareren.

Om gebruik te maken van de knoestvuller is het juiste gereedschap vereist. Deze serie is speciaal ontwikkeld, zodat het bestand is tegen de hoge temperaturen en het frequente gebruik hiervan.

Faq

De gereedschappen van het Knoestvuller systeem zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. Zo hebben de Knoestvuller pistolen een speciaal voor deze sticks ideale ingestelde werktemperatuur van 160 – 170°C. Voor een optimaal resultaat voor de reparatie bevelen wij dan ook ten zeerste deze pistolen aan. De Knoestvuller sticks hebben een diameter van 12mm waardoor ze eventueel ook in een regulier lijmpistool te gebruiken zijn. Alleen worden deze vaak te heet waardoor het vulmiddel gaat “koken” en er luchtbelletjes in de reparatieplek kunnen ontstaan. Het is dus van belang dat het een kwalitatief, regelbaar pistool betreft.

De Knoestvuller is geschikt voor elk type (hard)hout. Het is perfect voor allerlei soorten reparaties, zoals knoesten, scheuren of hoekreparaties. Het kan ook gebruikt worden om schroeven te bedekken. De Knoestvuller is daarnaast ook zeer geschikt om bekistingen te repareren.

Er zijn een paar handigheden om lange, diepe scheur of beschadiging in hout te repareren:

1. Schuur het hout voor 90-95% voordat je met de reparatie begint,

2. vul de reparatie voor 2/3e met Knoestvuller en

3. als dat droog is vul het laatste 1/3e van de beschadiging. Koel het met het koelblok,

4. snij het overtollige Knoestvuller af en

5. schuur de reparatie.

Er zijn een aantal opties om de kleuren te veranderen. We raden de volgende opties aan:

1. Gebruik verschillende pistolen. Dit is de makkelijkste manier om verschillende kleuren te gebruiken.

2. Gebruik de Sticksaver. Dit is een handig hulpmiddel om kleinere sticks in te maken, zodat het vervangen kan worden voor de nieuwe kleur. Opmerking: we adviseren om zoveel mogelijk de reparaties uit te voeren in dezelfde kleur, zodat het veranderen van kleur tot een minimum wordt beperkt.

Jazeker. De Knoestvuller is uitermate geschikt voor reparaties welke worden geschuurd met zowel hand- als industriële schuurmachines. Het beste en meest professionele resultaat wordt behaald met onder andere brede riem schuurmachines.

Ja, dat is mogelijk. De knoestvuller is in korrel vorm perfect voor semi- en volautomatische machines. We hebben goede ervaringen met onder andere de machines van Wintersteiger. Het werkt goed met de Knoestvuller en geeft een mooi eindresultaat.

Zodra de reparatie is gevuld en het overtollige vulmiddel is weggesneden, is het klaar om geschuurd te worden. Het schuren is erg belangrijk, zodat het goed de nabehandeling opneemt. Elke nabehandeling is mogelijk, mits de oppervlakte eerst goed geschuurd is. Het beste is om het hout is voor 90% te schuren, voordat je met de reparatie begint. Zodra je de reparatie hebt gevuld en het overtollige vulmiddel hebt weggesneden met het snijblok, kan de overige 10% geschuurd worden. Zorg ervoor dat je het in een vloeiende beweging schuurt, zodat de reparatie kan ‘ademen’ terwijl het geschuurd wordt.

Jazeker. Het is daarbij wel belangrijk dat het vulmiddel eerst geschuurd wordt, zodat dit de olie, beits of andere nabehandeling kan opnemen. Nabehandeling met beits kan in sommige gevallen wat lastig zijn, omdat dit een meer speciale techniek kan vereisen. Indien dit van toepassing is, kunt u altijd contact met ons hierover opnemen.

Knoestvuller krimpt niet, mits het op de juiste manier is toegepast. Het is belangrijk om de knoestvuller goed af te laten koelen met het koelblokje, voordat je het overtollige vulmiddel verwijdert. Een van de grote voordelen van de Knoestvuller is dat het niet krimpt, ook niet na langere tijd. Uiteraard zal de Knoestvuller bij extreem grote temperatuurverschillen wel iets gaan uitzetten, dan wel krimpen. Uit ervaring blijkt dat hier alleen sprake van is bij grote reparaties en niet bij standaard reparaties. Een ander voordeel van de Knoestvuller is dat je direct resultaat hebt van de reparatie. Het zal normaal gesproken niet krimpen.

De Knoestvuller is flexibel, sterk en gifvrij. Allerlei soorten lastige reparaties kunnen binnen enkele seconden gerepareerd worden. De Knoestvuller is in 1992 door Wood Repair by Boegh Consult ontwikkeld en is een zeer uniek houtreparatie product.

Ja dat kan, want de Knoestvuller is geschikt voor binnen en buiten gebruik. De Knoestvuller wordt in diverse klimaten gebruikt, van Rusland tot Zuid-Afrika en van Groenland tot Israël.

De Knoestvuller heeft het IOS-MAT-0054 certificaat van IKEA. Het is getest op Bisfenol A (BPA), Cadmium, lood, organotin verbindingen en Ftalaten CPSC. Hieruit is gebleken dat de Knoestvuller duurzaam is en geen schadelijke stoffen bevat voor gebruiker en/of milieu.

Als je de Knoestvuller in je reparatie hebt toegepast en er zitten luchtbellen in, dan kan dit de veroorzaakt zijn door de volgende factoren:

1.      De temperatuur van het pistool is te hoog, zodat het gaat koken. Het is belangrijk om de aanbevolen temperatuur op te volgen.

2.   Als de Knoestvuller te lang is blootgesteld aan lucht, kan er vocht in de sticks komen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de verpakking na gebruik goed te sluiten.

Er zijn diverse redenen waarom de knoestvuller de voorkeur heeft boven epoxy:

1.      Knoestvuller blijft flexibel en werkt met het hout mee. Het blijft in het hout en zal niet gaan barsten.

2.      Knoestvuller is niet giftig. Het is duurzaam voor het milieu en gebruiker.

3.      Het is probleemloos na te behandelen met olie, lak, verf of beits.

4.      Het is klaar voor gebruik, dus mixen is niet nodig.

5.      De Knoestvuller droogt binnen enkele seconden.

6.      De Knoestvuller is UV – bestendig.

7.      De reparatie is sneller klaar.

© Copyright 2022 WoodFix, All Rights Reserved | KvK 64562026 | BTW NL002121837B27