WoodFix Houtreparatie middelen

Vind de beste oplossing voor jouw houtreparatie

Hout is een prachtig product! Maar het is ook een levend product. Hierdoor kan het hout gaan krimpen en scheuren. Als je dit wil repareren kun je uit vele soorten houtvulmiddelen kiezen. Maar welk houtvulmiddel is geschikt voor jouw specifieke klus? Welke houtvuller blijft goed in het hout zitten? En werkt zelfs met het hout mee?

WoodFix heeft hier verschillende oplossingen voor. Er zijn sneldrogende, krimpvrije en duurzame middelen. Hieronder vind je meer informatie over deze houtvulmiddelen.

WoodFix Knoestvuller

Flexibel, sterk en duurzaam

Dit vulmiddel is erg makkelijk in gebruik. Met dit systeem kun je op een eenvoudig en snelle manier scheuren, beschadigingen en open knoesten repareren. Het product kan zelfs gebruikt worden op randen en hoeken van hout.

De Knoestvuller is geschikt voor alle soorten houten objecten, zoals vloeren, meubelen, ramen enzovoorts. Het is zelfs een goed en snel reparatiemiddel voor bekistingen. Er zijn vele voordelen bij het gebruik van dit product. Allereerst het prachtige resultaat. Als de juiste kleur wordt gebruikt, dan is de reparatieplek nauwelijks terug te vinden. Of het wordt juist als accent gebruikt. Het vulmiddel is zonder problemen na te behandelen met olie, lak, verf en zelfs met beits.

Het vinden van de juiste kleur is eenvoudig. WoodFix heeft verschillende mooie kleuren die bij de meeste houtsoorten passen. De Knoestvuller is duurzaam en van een goede kwaliteit. De vuller is gemaakt van kwalitatieve polyamide en zal hierdoor jarenlang meegaan. Het is flexibel, krimpvrij(!) en werkt met het hout mee. Dit maakt dat het geschikt is voor zowel binnen- als buiten gebruik.

Hoe werkt het?

Knoestvuller is in vaste vorm een flexibele polyamide stick met een diameter van 12mm. Het wordt eenvoudig aangebracht met het BCD hotmelt pistool.

Doseer eenvoudigweg het vloeibaar geworden middel in de reparatie plek, druk voor een paar seconden met het koelblok, snijdt het overtollige vulmiddel weg met het snijblok en – klaar! Nu is het gereed voor verdere afwerking.

De gereedschappen die we aanbevelen zijn speciaal voor deze toepassingen gemaakt. Ze zijn hittebestendig en daardoor bestand tegen de hoge temperaturen van het hete, vloeibare vulmiddel.

Gereedschap

We adviseren dit speciale gereedschap om snel en gemakkelijk knoesten te repareren.

Om gebruik te maken van de knoestvuller is het juiste gereedschap vereist. Deze serie is speciaal ontwikkeld, zodat het bestand is tegen de hoge temperaturen en het frequente gebruik hiervan.

E800 AQUA+ HOUTPASTA

Waterbestendig, kant-en-klaar, fijnkorrelig

Deze fijnkorrelige houtpasta is zowel binnen als buiten toepasbaar. Open knoesten en scheuren met een diepte tot 5 mm kunnen eenvoudig in 1 keer worden gevuld. Bij diepere reparaties kun je meerdere lagen aanbrengen. Verkrijgbaar in verschillende (hout)kleuren, zoals essen, eiken, zwart, grenen, wit en mahonie.

Deze pasta laat zich na droging makkelijk schuren en heeft weinig stofvorming. Naderhand kan het makkelijk behandeld worden met lak, olie of beits. Wil je het meubel, de vloer of het kozijn liever niet nabehandelen? Geen probleem, want de E800 Aqua+ pasta is na droging al vochtbestendig. Met de handige tube van 400 gram kun je eenvoudig de benodigde hoeveelheid doseren en na gebruik goed afsluiten voor een lange gebruiksduur.

De E800 Aqua+ pasta is een kant-en-klare pasta. Het is direct klaar voor gebruik. Het is een pasta op waterbasis en bestaat alleen uit minerale componenten, waardoor het volledig milieuvriendelijk is.

Ook voor grotere producties biedt de Aqua+ pasta prima oplossingen. Het is namelijk ook verkrijgbaar in emmers van 7 kg.

© WoodFix 2016 - 2024 | Alle rechten voorbehouden | KvK 64562026 | BTW NL002121837B27